Κοπιάστε για κουβεντούλα

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ…

Μου αρέσει να διαβάζω-παρακολουθώ  βιβλία-tv, ένα εξ’ αυτών είναι και τα έργα εποχής. Κατ’ εξοχήν στην Αγγλία του περασμένου αιώνα και  σ’ αυτό έχει βοηθήσει και το BBC με τις εξαιρετικές κατά καιρούς μίνι-σειρές αλλά και κάποιες ταινίες που μπορεί να έχουν  βγει και σε 3-4 εκδοχές σε διαφορετικό χρόνο. Μου αρέσει πολύ η Jane Austen και άλλοι βέβαια συγγραφείς, αλλά εκείνη είναι η αγαπημένη μου.
Τώρα τελευταία ανακάλυψα μια καινούργια σειρά που είναι σε 2 σαιζόν από 7 επεισόδια η κάθε μια. Λέγεται Downtown Abbey  διαδραματίζεται ως επί το πλείστον στην εξοχή στην Αγγλία και αφορά μια οικογένεια τιτλούχων που δυστυχώς δεν έχει κληρονόμο αλλά τρία κορίτσια. Τώρα έχει βγει το 1ο επεισόδιο της 2ης σαιζόν και χρονικά τοποθετείται στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, σε αυτό το επεισόδιο. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους ευγενείς αλλά και με τον ….[κάτω κόσμο, τους υπηρέτες] και πως αυτοί διαμορφώνουν την ζωή τους ή πως επηρεάζονται ζώντας με τους ευγενείς και μαθαίνοντας τα προβλήματα τους.
Οι χαρακτήρες των ευγενών  δεν είναι σκληροί, αντιθέτως οικειοποιούνται και συνδράμουν σε τυχόν προβλήματα των υπηρετών. Αλλά και οι υπηρέτες φέρονται σαν να ανήκουν στην οικογένεια. Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν υπάρχει δυνατότητα να το παρακολουθήσετε.
Άλλα επίσης έργα που με έχουν συγκινήσει είναι μια σειρά πάλι του BBC, με τίτλο North and South με τον Richard Armitage, Περηφάνια και προκατάληψη, η βερσιόν με την Keira Knightley  είναι εξαιρετική άλλες.
Αν κάποια από εσάς έχει στο νου της κάποιες άλλες σειρές ή ταινίες τέτοιου περιεχομένου, παρακαλώ ενημερώστε με γιατί όπως λέει και η μικρή κόρη μου………μαμά έχεις μεγάλο κόλλημα μ’ αυτά!!!!

4 σχόλια:

  1. Έχεις δει το ''Περηφανια και Προκαταληψη'' σαν μινι απο το BBC φανταζομαι...Το αγαπημενο μου ever!!
    Eπειτα απο αυτο ειδα το ''North & South'' και παρολο που δεν ειχα μεγαλες προσδοκιες,το λατρεψα!!

    Αυτο που προτεινεις θα πρεπει να το ψαξω αμεσα γιατι εγω κ αν εχω κολλημα!!

    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟΣΑΑΑΑΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ......ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΝΑ.....ΜΑΘΑΙΝΩ!!! ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ, ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ Downtown Abbey, ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 2ο!!
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΥ ΚΑΛΟ, ΔΕΣ ΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού το βλέπεις αυτό φιληνάδα; η σε βιβλίο μάλλον το διαβάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχτιδουλα μου καλή ένα μικρό ατύχημα με έχει κάνει να τρέχω σε γιατρούς [ρήξη μηνίσκου] όπως και το καθιερωμένο τσεκ-απ [γυναικολογικής φύσεως] αυτές τις μέρες γι' αυτό και η απουσία μου, να φανταστείς ούτε εσένα δεν διάβασα αυτές τις μέρες!! σ' αυτό που με ρωτάς επειδή....δηλώνω δεν ξέρω το mail σου μήπως μπορείς να μου το στείλεις στο δικό μου mail? και θα σου πω απο που το βλέπω και όλα τα συναφή! ελπίζω όλα να είστε καλά, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή