Κοπιάστε για κουβεντούλα

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΧΩ ΤΡΑΧΑΝΑ ΑΠΛΩΜΕΝΟ…….


Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται…..και εσύ το χαβά σου…απλώνεις τραχανά! Ναι αλλά, υπάρχουν σοβαροί λόγοι που γίνεται αυτό:
1]είναι δοκιμασμένη συνταγή [ΑΛΕΞΙΑ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ REALFOOD]
2]τα δύο ζουζούνια μου  τρελαίνονται
3]οι καιροί είναι δύσκολοι και  όλο και ένα πιάτο τραχανάς θα γεμίσει το τραπέζι που το βλέπω πολύ…άδειο φέτος!
Σε απόδειξη  αυτού παραθέτονται φωτογραφίες:



Και αν περάσετε,  κοπιάστε για ένα πιατάκι με όλη μου την καρδιά.

11 σχόλια:

  1. Τραχανάς...αγαπημένη γεύση!!! Καλοφάγωτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ!!!!!!
    ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σπάνια τον τρώγαμε στο σπίτι μου και μόνο άμα μας έφερναν από κανενός κάποιο χωριό. Ούτε ηξερα πως τον φτιάχνουν, φέτος με μάθατε κι αυτό!
    Καλοφαγωτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΒΟΛΟ!
    ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΡΗΚΕΣ! ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ. ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΓΝΟΗΣΕ.
    Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΟΥ ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς τον τρώμε το τραχανά γλυκιά μου τα κρύα βραδάκια και μάλιστα τα εγγόνια μου η κόρη μου τα μεγάλωσε με τέτοιο ακόμα και τώρα τον τρώνε..Εγώ μάλιστα μόλις γίνει βάζω μέσα στο πιάτο τριμμένο τυρί φέτα με το χέρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπημένη Μαίρη, σε ευχαριστώ που πέρασες να σε τρατάρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή μου Ρένα μακάρι να μπορούσα να φτιάξω και χιλοπίτες, αλλά δουλεύω πρωί-απόγευμα, ότι προλαβαίνω μέσα στο Σ/Κ. Τώρα βρίσκομαι στην 2η δόση τραχανά και έπεται και 3η! Σε ευχαριστώ που στάθηκες στο μπλογκοσπιτάκι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριβή μου Evie ο τραχανάς είναι θρεπτικός για όλους.Πριν 4 χρόνια ήρθε η παιδίατρος στο σπίτι της κόρης μου και εγώ είχα χρησιμοποιήσει το τραπέζι για να τον απλώσω, τον είχα σκεπασμένο και όταν πήγε να ακουμπήσει την ζυγαριά για το μωρό,αναγκάστηκα να της πω για τον τραχανά με κάποια βέβαια δυσκολία φοβούμενη ότι θα με απόπαιρνε. Η απάντηση της ήταν: και εγώ τα παιδιά μου με τραχανά τα μεγάλωσα! Είναι ότι πρέπει μια κουπίτσατραχανά για βραδυνό. Σε ευχαριστώ που ταξίδεψες από τόσο μακριά και στάθηκες εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μου Effie , χαίρομαι που σου αρέσει ο τόπος μου, αν έρθεις απο εδώ με μεγάλη μου χαρά να σε συναντήσω, όπως αυτό ισχύει για όλες σας! Ένα πιατάκι τραχανά ή ένα γλυκό του κουταλιού, υπάρχει πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπημένη μου Αχτίδα, εγώ στα μωρά κάνω το εξής:
    τα πρώτα πέντε λεπτά τον βράζω με λίγο νεράκι και μετά προσθέτω λίγο γάλα και λίγο φρέσκο βούτυρο.Στα 12-15 λεπτά που είναι έτοιμος τρίβω τυράκι και το αφήνω να χυλώσει. Τα μωρά τρελαίνονται αλλά και τα παιδιά μου, γιαυτό και η μεγάλη ποσότητα!ελπίζω να είστε καλά και η Κλώντη να ππηγαίνει προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ πολυ θα ήθελα να ξέρω και εγώ να φτιάχνω μόνη μου. Ο μικρός μου τρώει κάθε εβδομάδα 1 κιλό τραχανά. Βέβαια τρώει αυτόν που είναι σαν χορτόσουπα,δηλαδή έχει και αποξηραμένο καρότο, σέλινο, κτλ Τρελαίνεται
    Με αλατάκι, φρεσκο βούτυρο και πολύ αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή